Scurt istoric al instituţiei, de la înfiinţare până în prezent - CITESTE AICI

Programul următor

Programul „Povestiri din copilărie”

 

 prilejuit de aniversarea zilei de naștere a marelui povestitor

 Ion Creangă  (1 martie 1837)

 

Opera lui Creangă este unică în felul ei, iubită atât de copii cât şi de adulţi, iar spectacolele povestirilor din copilărie vă sunt dedicate. Pe lângă clasicele poveşti de care vă bucuraţi în fiecare săptămână, vă oferim şi bucuria recompensării celor mici (preşcolari şi şcolarii mici) pentru participarea la toate spectacolele Programului „Povestiri din copilărie”

Spectacolele  aferente Programului „Povestiri din copilărie” 2023:

                                             2 / 4 / 5  martie   –   Dănilă Prepeleac         

                                         9 / 11 / 12  martie   –   Ursul păcălit de vulpe

                                      16 / 18 / 19  martie    –   Capra cu trei iezi

                                      23 / 25 / 26  martie    –   Soacra cu trei nurori

                               30 martie/ 1 / 2  aprilie    –   Rămășagul lui Păcală

Astfel, dacă aveţi bilete de teatru de la toate spectacolele prezentate în cadrul acestui program (fapt ce înseamnă că aţi fost şi aţi vizionat toate spectacolele lui Creangă), sunteţi unul din cei 5 câştigători! După ultimul spectacol al Programului „Povestiri din copilărie”, respectiv în săptămâna 3 – 9 aprilie 2023, vă invităm să depuneţi biletele, în ordinea cronologică a datelor participării dumneavoastră la spectacole şi să le lăsaţi la agenţia teatrală (împreună cu datele dumneavoastră  de contact: nume, prenume, număr de telefon şi numărul de bilete depuse doar pentru spectacolele din datele sus-menţionate). Biletele de intrare la spectacole, precum și abonamentele achiziționate de la agenția teatrală pentru spectacolele din Programul „Povestiri din copilărie” care vor intra în concurs vor purta ștampila rotundă „Luna martie – luna povestirilor din copilărie”, precum şi data reprezentaţiei.

Desemnarea câștigătorilor va avea loc în perioada  17 – 23 aprilie 2023, prin tragere la sorţi, iar premierea câştigătorilor va avea loc în cadrul Galei Premiilor Teatrului „Vasilache” – ediţia 2023, în luna decembrie a anului curent.

Cu această ocazie vă invităm să vă cumpăraţi bilete pentru spectacolele ce vor fi prezentate în cadrul Programului „Povestiri din copilărie”!

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Prețul unui bilet la spectacol este 15 lei.

            Vă dorim o lună plină de frumos, iar pentru că este luna martie vă invităm să oferiţi celor dragi, ca mărţişor, unul din spectacolele noastre!

            Vă aşteptăm cu drag!

            Până atunci… toate cele bune!   

 

Gala Premiilor Teatrului „Vasilache”, ediţia 2019

Teatrul pentru copii și Tineret „Vasilache” organizează  duminică, 15 decembrie 2019, orele 18:00, Gala Premiilor Teatrului „Vasilache”, ediţia 2019.

Cu acest prilej vor fi conferite de către reprezentanţii executivului municipiului Botoşani titlurile de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”  domnului  Valentin Dobrescu – regizor artistic; doamnei Aurica Dobrescu – actriţă şi doamnei Ibica Leonte – actriţă – pentru întreaga lor carieră artistică, devotament probat faţă de publicul spectator şi măiestria cu care au promovat valorile artistice ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” Botoşani.

Vor fi premiaţi partenerii media, unităţile de învăţământ, spectatorii fideli, colaboratorii culturali şi alţi prieteni ai instituţiei care şi-au adus contribuţia pentru un fragment din fericirea copiilor.

Printre invitaţii care ne vor onora cu prezenţa sunt reprezentanţi ai Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani şi ai Teatrului Republican Muzical - Dramatic  "B.P.Hasdeu" din Cahul – Republica Moldova, cadre didactice universitare ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, precum și reprezentanți ai Muzeului Bucovinei Suceava.

Gala va include şi un  concert extraordinar susţinut de Raul Cârstea şi Eduard Edi.

Accesul se face pe bază de invitaţie.

INTERVIU CU MARCELA MOTOC

Interviu de Sorin Ciociu

Marcela, erai actrita Teatrului L.S.Bulandra dar la un moment dat ai decis sa pleci din tara. Ai locuit mulți ani în străinătate. Ce ai facut cei 11 ani cat ai locuit in Paris ?

M-a intrebat cineva, odata, ce as fi facut daca nu faceam teatru. N-am stiut sa raspund. Am cautat, nu gaseam. Totusi ar fi fost ceva ce mi-ar fi placut sa fac, dar nu era o meserie. As fi calatorit. Insa nu ca turist si nici in interes de serviciu, nu stiam cum, dar altfel.

Vezi tu, Universul conspira. Asta s-a intamplat. Pe cai ocolite, pentru ca mai intai Universul mi l-a scos in cale omul potrivit de care m-am indragostit pana peste urechi, cu care m-am casatorit si am plecat din tara – fara sa-mi fi dorit macar sa plec din tara; l-am urmat, ma ducea la Paris – cine ar fi spus nu ?!  Si pentru ca prin natura meseriei lui el trebuia sa calatoresca, luni de zile in te miri ce tara, eu il insoteam. Si, bang ! Uite cum mi s-a intamplat calatoritul altfel.

Un timp, am crezut ca se poate trai si fara teatru. Si se poate. Doar ca e un fel de trait pe jumatate. Pentru ca nu mai eram intreaga. Nu mai eram eu. Si deveneam din ce in ce mai tare o persoana pe care n-o cunosteam si n-o recunosteam. Imi eram straina mie si nu mi-am dat seama de asta decat atunci cand am inceput sa joc din nou.

Citește Interviul integral AICI

La sfârșitul lunii trecute mi-am jucat Fata din Curcubeu la Botoșani. Spectacolul meu a fost invitat în festivalul AmFiTeatru. N-am știut la ce să mă aștept. N-am știut nici ce mă aștepta.
Fara nicio exagerare, publicul tânăr al acestui festival, public de care îmi era frică, m-a încărcat cu energie pentru tot restul anului. E fantastic să joci simțind că publicul te sprijină, să simți că te-ai putea arunca în orice moment în mulțime și că ei nu te-ar lăsa să cazi, că sunt acolo orice ar fi, atenți, empatici, generoși, că respiră în același timp cu tine, parcă își reglează și bătăile inimii în ritmul inimii tale. Am fost copleșită de reacțiile lor. Gelu Ʀîşca, Lenuș Teodora, frumoși oameni puneți laolaltă, asemenea vouă! Vă mulțumesc!
Gazdă dragă, Teatrul Vasilache, Marius Rogojinschi, mulțumesc! Pe lângă Botoșani mi-ați îmbogățit emoția și cu celelalte două spectacole de la Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului. Alt public tânăr și foarte generos și talentat. Cele 4 spectacole au fost un maraton din care am ieșit câștigătoare.
Mulțumesc Octavian Hîțu pentru fotografii, sunt minunate; mulțumesc Micii Reporteri - Ziarul BUZZ -Telebuzz.ro, sunteți ca sarea în bucate! Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele care m-au copleșit pe toate căile, prin mesaje, prin viu grai, prin postări.
Vă am încrustați în suflet. M-ați făcut fericită, oricât de patectic ar suna. Încă vibrez cu aceeasi emoție datorită vouă! ❤️
*foto Octavian Hîțu
** Știu, sună ca și când aș fi luat un Oscar. Da' credeți-mă că dacă dădeam drumul la emoție imediat după zilele alea de festival, v-ar fi trebuit un tub de triferment să mă digerați.
***"Fata (fericită) din Curcubeu", azi, ora 20,15 la "Teatrul de Arta".

Sursa Facebook: AICI

Urmareste-ne pe Facebook